Alkusyksyn 2022 uutiskirje

Kesälomien päätyttyä olemme jatkaneet blogisarjojamme, julkaisseet uusia asiakastarinoita sekä osallistuneet Tietojohtaminen ry:n 75-vuotisgaalaan ja Tietojohtamisen verkostopäiville. Lisäksi meille on ilo ilmoittaa, että olemme tänä syksynä toteuttamassa Julkisen hallinnon tiedolla johtamisen tila -selvitystä!

Miksi jokaisella organisaatiolla pitäisi olla tiedolla johtamisen strategia?

Lähdetään ensin siitä, miksi jokaisella organisaatiolla ylipäänsä pitäisi olla strategia?

Ilman strategiaa organisaatio on kuin purjelaiva tuuliajolla. Toisaalta laiva seilaa vapaasti tuulen mukana ja toisaalta purjeita reivataan ylös alas kapteenin päämäärättömien käskyjen mukaisesti. Laivan suunta on hukassa ja lopputulos muiden voimien käsissä.

Raportointia vai tiedolla johtamista?

Tiedolla johtamisesta puhuttaessa monelle nousee ensimmäisenä mieleen raportointi sekä erilaiset analytiikkatyökalut ja BI. Vaikka analytiikan hyödyntäminen onkin tärkeässä roolissa tiedolla johtamisen tukemisessa, tekninen ratkaisu ei valitettavasti tuo oikotietä onneen. BI-työkalun olemassaolo ja sillä tuotetut raportit ovat ensiaskel analytiikkakyvykkyyteen, mutta todellinen arvo analytiikasta realisoituu monen muun tekijän summana.

Mitä jokaisen johtajan tulisi tietää tiedolla johtamisesta? – Tiedolla johtamisen funktio

Mikä on tiedolla johtamisen tarkoitus organisaatiolle? Mitä sen avulla pyritään saavuttamaan?

Olen aihetta pyöritellessäni aina päätynyt siihen tulokseen, että organisaatiokontekstissa tiedolla johtamisen funktio on auttaa organisaatiota sen tavoitteiden toteutumisessa.

Kevään 2022 uutiskirje

Kevään kuluessa olemme jatkaneet blogisarjojamme, toteuttaneet lisää asiakasprojekteja ja palkanneet uuden tiedolla johtamisen asiantuntijan tiimimme vahvistukseksi. Voit nyt tutustua kypsyysanalyysiin strategisen tiedolla johtamisen näkökulmasta sekä tiedolla johtamisen suuntiin julkishallinnossa. Asiakastarinoidemme kautta puolestaan saat konkreettisen kuvan tiedolla johtamisen kypsyysanalyysistä ja strategiasta.