Uutiskirje 3/2023

Syksyn myötä valmistuneita asiakasprojekteja, joukkoomme liittynyt uusi työntekijä ja ajankohtaisena asiana hiljattain julkaistu kuntien tiedolla johtamisen tila -selvityksen tulos – Lue lisää uutiskirjeestä!

Laita tieto töihin

Toimitusjohtajamme Jani Listenmaa on kirjoittanut LAITA TIETO TÖIHIN -kirjan tiedolla johtamisesta.
Käy lukemassa tarkemmin, mistä kirja kertoo, hyödynnä linkin takaa löytyvä ETUKOODI ja tilaa kirja itsellesi, tiimillesi tai vaikkapa koko johtoryhmälle!

Tiedonhallintamalli tiedolla johtamisen selkärankana – Kokonaisarkkitehtuuri avainasemassa

Tiedonhallintamalli on organisaation ja sen toimintaympäristön tiedonhallintaa määrittelevä ja kuvaava kehys, jonka avulla organisaatio voi täyttää tiedonhallintalain vaatimukset. Tiedonhallintamallin kehittäminen on usein alkanut lakivelvoitteen täyttämisen tarpeesta, mutta viime aikoina on alettu ymmärtää sen hyödyntämispotentiaalia myös tiedolla johtamisen selkeyttämisessä. Tiedonhallintamalli voi toimia organisaation tiedolla johtamisen selkärankana, kun sitä laajennetaan ja syvennetään kokonaisarkkitehtuurin näkökulmasta.

Johda tiedolla johtamista

Tiedolla johtaminen on julkisella sektorilla ajankohtaisempaa kuin koskaan. Tietoperusteista päätöksentekoa ja toimintaa tarvitaan parempien palveluiden kehittämiseen, osuvamman lainsäädännön muotoiluun, toiminnan tehostamiseen ja kestävän kehityksen edistämiseen. Vaikka tiedolla johtamisen tärkeydestä puhutaan paljon, harva organisaatio tuntee tiedolla johtamisen nykytilansa.

Uutiskirje 2/2023

Kevään aikana on toteutettu uusia mahtavia asiakasprojekteja, uusi asiantuntija on liittynyt joukkoomme ja ajankohtaisena asiana hallitusohjelma on julkaistu – tästä lisää tiedolla johtamisen näkökulmasta ajankohtaisosiossa!

Mitä on tapahduttava, jotta kokonaisarkkitehtuuri saadaan palvelemaan strategista johtamista ja tiedolla johtamista​?

Lähdetään ensin siitä, miksi jokaisella organisaatiolla ylipäänsä pitäisi olla strategia?

Ilman strategiaa organisaatio on kuin purjelaiva tuuliajolla. Toisaalta laiva seilaa vapaasti tuulen mukana ja toisaalta purjeita reivataan ylös alas kapteenin päämäärättömien käskyjen mukaisesti. Laivan suunta on hukassa ja lopputulos muiden voimien käsissä.

Uutiskirje 1/2023

Olemme syksyllä julkaisseet uusia blogikirjoituksia ja asiakastarinoita, minkä lisäksi olemme saaneet tiimiimme uuden lisäyksen. Myös tavaramerkkihakemuksemme on mennyt läpi ja olemme päässeet viettämään Creatidon ensimmäisiä pikkujouluja!